Ongeval door een dier

Dieren. Ze kunnen onze grootste vrienden zijn, maar ze kunnen ook onverwacht uit de hoek komen. Dit kan nare gevolgen hebben.

Aangezien we het dier zelf natuurlijk niet aansprakelijk kunnen stellen, kan de bezitter van het dier wel aansprakelijk gesteld worden wanneer de schade is aangericht door een zelfstandige gedraging van het dier. De schade moet het gevolg zijn van de eigen energie van het dier en het onberekenbare element daarin.

Voor de vestiging van aansprakelijkheid is niet nodig dat de bezitter schuld heeft aan de gedraging van het dier. Het betreft een risicoaansprakelijkheid. Risicoaansprakelijkheid is niet gebaseerd op schuld of verwijtbaarheid, maar op de hoedanigheid of de rol die iemand speelt. In geval van aansprakelijkheid voor dieren wordt aangenomen dat de bezitter het risico aanvaard dat het dier letsel kan veroorzaken.

Er is geen sprake van eigen energie wanneer het dier slechts object is van krachten van buiten. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het dier slechts bevelen opvolgt of bij overdracht van een ziekte.

LR Letselschade helpt u te allen tijde kosteloos bij het verhalen van uw schade

Vrijblijvend contact

Tel: +31 85 4008880
E-mail: info@LRletselschade.nl

LR Letselschade is landelijk werkzaam:

Nederland, Holland, Kaart, Europa, Nederlands, Blauw

LR Letselschade is gevestigd in Oss maar werkt als letselschade specialist op landelijk niveau. Dus of u nu uit de regio Groningen, Maastricht, Amsterdam, Middelburg, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch of bijvoorbeeld Rotterdam komt; LR Letselschade staat klaar om u op professionele wijze juridisch bij te staan.