Arbeidsongeval

Tijdens het werken gebeuren er regelmatig kleine, maar soms ook grote ongevallen. Dit kan leiden tot (blijvend) letsel.

Werkgevers horen de veiligheid van hun werknemers in de uitoefening van de werkzaamheden te waarborgen. Met dat in gedachten wordt er in de praktijk vaak geoordeeld in het voordeel van de werknemer. In veel gevallen zal de werkgever aansprakelijk zijn voor het arbeidsongeval. Wanneer wordt geoordeeld dat de werkgever aansprakelijk is, zal hij alle schade moeten vergoeden.

De werkgever kan de dans ontspringen wanneer hij aan kan tonen dat hij redelijkerwijs er alles aan gedaan heeft om schade te voorkomen. Een andere ontsnappingsmogelijkheid voor de werkgever zou kunnen zijn dat hij aantoont dat er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid aan de kant van de werknemer. Dit wordt niet snel aangenomen.

LR Letselschade helpt u te allen tijde kosteloos bij het verhalen van uw schade

Vrijblijvend contact

Tel: +31 85 4008880
E-mail: info@LRletselschade.nl

LR Letselschade is landelijk werkzaam:

Nederland, Holland, Kaart, Europa, Nederlands, Blauw

LR Letselschade is gevestigd in Oss maar werkt als letselschade specialist op landelijk niveau. Dus of u nu uit de regio Groningen, Maastricht, Amsterdam, Middelburg, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch of bijvoorbeeld Rotterdam komt; LR Letselschade staat klaar om u op professionele wijze juridisch bij te staan.